טלפון:  050-4465011 דוא"ל:  [email protected]
התקשרו אלינושלחו הודעההמלצות

קייטרינג לחתונה – מהזווית של האורחים

קייטרינג לחתונה - מהזווית של האורחים

מרבית החתונות עוברות בנעימים, לפחות מבחינת האוכל. אך יש חתונות שבהן האוכל הרס את החוויה. קריאה מהירה של התגובות השונות באתרי האינטרנט על שירותי הקייטרינג השונים עמם התנסו בחתונות בהן התארחו, עוזרת להבין מה ההעדפות והחששות של האורחים כשהם מגיעים לאירוע. אספנו עבורכם את התחומים בהם יש לשים דגש.

 

קייטרינג בשרי או חלבי

קיים מגוון רחב של סוגי קייטרינג שונים, כאשר החלוקה הגסה היא בדרך כלל לקייטרינג חלבי או בשרי. חלק מהאורחים בחתונה עשויים לשמור כשרות ברמה זו או אחרת ולכן עדיף לבחור בקונספט אחד ולשמור עליו לאורך הערב. מרבית האורחים בחתונה יעדיפו להגיע לחתונה עם אוכל בשרי, המציב שלל אפשרויות של מנות איכותיות שיכולות להשביע בקלות כל אחד. אם בחרתם בקייטרינג בשרי יתכן ומומלץ לבחור ספק קפה לאירועים הכולל גם מלבין פרווה במקום חלב.

 

בופה או הגשה לשולחן?

קייטרינג לחתונות רבות מוגש על ידי מלצרים לשולחן כאשר בפני האורחים עומד מבחר צר יותר של מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. ההגשה לשולחן מאפשרת שליטה מסוימת בכמות המנות, אך מגבילה את האורחים שלכם במגוון שלהם. אורחים רבים עשויים להעדיף דווקא בופה, בו הם יכולים לבנות לעצמם את הארוחה ממגוון המנות שקיים. כאשר מדובר באירוע רב משתתפים לעתים עמידה ממושכת בתור לשולחן הבופה עשויה להיות מעיקה, ואז רצוי להכין מראש מספר רב של שולחנות הגשה או לוותר על שיטת הבופה.

 

מה זו המנה הזו?

בחירה של קייטרינג המורכב מגורמה אקזוטי יכולה להיות הצלחה מסחררת, או כישלון של האירוע כולו. מרבית מאכלי הים שצעדו בעברם הרחוק אינם כשרים, ומהווים מנה מבוקשת בקרב אניני טעם בלבד. אם בכל זאת בחרתם להוסיף מספר מנות אקזוטיות רצוי לתת אפשרויות נוספות. בארוחה המוגשת בסגנון בופה קל יותר לעשות את זה, על ידי הוספת מנות נוספות על השולחן, ובארוחות המוגשות ישירות לשולחן מומלץ לוודא עם האורחים את ההעדפות הקולינריות שלכם לפני ההגשה.

 

קולינריה במנות קטנות מדי...

מסעדות יוקרה רבות ידועות בטריק הזה. צלחת מעוצבת היטב, ציור אומנותי באמצעות רטבים צבעוניים, שלא היה מבייש תערוכה של אמנות מודרנית במוזיאון תל אביב, אך המנה המוגשת באמצע הצלחת… קצת קטנה מדי עבור האורח הממוצע. כאשר מדובר במתאבן או בקינוח - מותר לעשות את זה. גם אם מדובר בתוספת לצד מנות עשירות יותר - עדיין תמיד אפשר להעביר את המנה כגורמה יוקרתי. אך אם כל המנות העיקריות נראות כדוגמיות לטעימה לפני בחירת האולם - אתם בבעיה. במיוחד בארוחות המוגשות על ידי מלצרים לשולחן חשוב לשמור על מנות בגודל סטנדרטי הממלאות את הצלחת כולה.

 

האבוקדו ידע ימים טובים יותר

הצרה הזו מתרחשת במיוחד כאשר חלק מהקייטרינג כולל אוכל מוכן על מגשים לאירועים. חלק מהמזון הנמצא על הצלויות מתחיל להראות פחות טרי אחרי שעה שעתיים על השולחן. המזון הרגיש ביותר הוא האבוקדו שמתחיל להראות שחרחר מעט, או חסה שנראית מותשת לאחר שעות רבות. אורחים רבים חוששים להתקרב למגש כאשר המזון נראה לא טרי. הטריק הפשוט כדי לפתור זאת היא שימוש במגשים קטנים יותר, והוספה של פריטים שנחתכו זה עתה לאורך הערב.

 

בתאבון!

 

***

חשוב לציין כי תוכן המאמר נכתב מתוך כבוד רב לספקי הקייטרינג שעושים ימים כלילות להכין את המנות הטובות ביותר, המקרים שצוינו הם כלליים ואינם מתייחסים לספק ספציפי. אין לנו כל כוונה לפגוע ברגשותיו של ספק קייטרינג זה או אחר.